Monday, November 21, 2005

'Het verhaal van de mus En De Mol'


1930's Flats
Originally uploaded by CharlesFred.
Moeten we cynisch worden of moeten we als een gek op zoek naar het rouwregister van de mus... het was toch een mus of toch een nog zeldzamer vogeltje? Ik hoop toch wel dat er een stille tocht voor het beestje georganiseerd is... en wat zegt Bea hier wel niet van? Haar vader was tenminste nog een groot beschermer van allerlei diersoorten (met name die elefant) en winkelpersoneel met losse handjes.
Men zal denken: lezen ze daar de Telegraaf? Nee we kregen deze info over D.Day (was toch altijd in juni?) via de website van de BBC. Jammer van het wereldrecord dominostenen maar we hebben wel weer de wereldpers gehaald!
Ondertussen zijn wij in Tanzania en hebben een kleine week op Zanzibar door gebracht. Woensdag en donderdag in Stonetown met haar prachtige Arabische/Indische gebouwen en vrijdag naar het strand in het noorden om 's avond naar een 'fullmoon party' te gaan. Terwijl in Nederland vogelgekte heerste waren wij 'maanziek' aan het dansen op het strand met zo'n 300 toeristen en locals. Echt een leuke avond met acrobatiek en veel gedans. We hadden een stel leuke mensen om ons heen. De meiden uit Leiden, Danielle en Karin en het pas getrouwde stel uit Australie, Liam en Sarah. Daarnaast nog een aantal UN-babes. Tot drie 's nachts gedanst en in bed nog tot een uur of vijf liggen luisteren naar de muziek.
Zaterdag was natuurlijk een slome dag maar dan mag ook weleens een keertje. Voornamelijk aan het strand gelegen en wat gelezen.
Zondagmorgen was de terugreis en helaas begon het te regenen en het heeft de hele dag gegoten. Tussen de buien door een lange wandeling door de achterbuurten van Stonetown gemaakt. Bijlmerachtige flats, gebouwd in de goede oude socialistische tijden. Kleurloos en grauw en allemaal voorzien van veel tralies en hekwerk. Maar goed dat moet men ook gezien hebben.
Vandaag weer terug naar Dar es Salaam. De boottocht was wat ruw en tal van kotsende mensen om ons heen. Met name de terugweg is erger dan de heenweg, wat betreft de ruwheid van de zee.
Morgenmiddag gaan we met de trein naar Zambia. De tickets hebben we al alleen moeten we morgenvroeg echt een visum weten te scoren anders hebben we een probleem. Dus morgen lekker vroeg op om op tijd bij de ambassade te zijn. Of dat allemaal lukt... dan bericht ik morgen welweer.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Locations of visitors to this page