Saturday, January 14, 2006

'Uit(b)loggen'

Vandaag is het dan zover... we gaan terug naar huis. Over een uur of vier moeten we op de luchthaven zijn en om 00.45 vliegen we van Kaapstad naar Amsterdam. Als alles goed gaat zijn we zondagmorgen, 15 januari om 11.35 op Schiphol. Het vluchtnummer is KL598
De laatste dagen stonden in het teken van wijn en plezier. In Franschhoek, Montagu en Stellenbosch hebben we een aantal wijnboederijen bezocht en de hele range geproefd.
In Montagu hebben we een nacht gelogeerd in een pracht van een huis dat gerund wordt door een Nederlands echtpaar. Alles was tiptop verzorgd en smaakvol ingericht.
Hun advies om te gaan eten in het restaurant 'Jessica,s', was een gouden tip. Het vlees was zo mals als boter en dan nogeens aangevuld met een heerlijke wijn. Het enige nadeel van het restaurant was de inrichting. De muren hingen vol met foto's, schilderijen etc van honden... het leek wel een trimsalon.
Op weg naar Kaapstad hebben we het laatste deel van de wijnroute gedaan.
In Kaapstad hebben we gelogeerd in 'Big Blue', de backpackers hostel waar we met de Kerst ook waren. Warme verwelkoming van Mel van de receptie en Marlon van de bar. 's Avonds wat gegeten maar niets haalde het bij 'Jessica,s'.
Donderdagmorgen zijn we met de auto naar Kaap de Goede Hoop gereden. Een prachtige route langs de tal van baaien. Het gebied is erg afwisselend met 'fynbos', heide en tal van prachtige bloemen. De grillige bergen lijken of als ze uit 'Lord of teh Rings-film' komen of was het andersom? Op de Kaap hebben we de rots beklommen om het punt te zien waar de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten... spectuculair. Op de terugweg gestopt in Camp Bay en daar wat gegeten.
Gistermorgen zijn we naar de Tafelberg gereden. De bedoeling was simpel: we gaan die berg beklimmen. De looproute is redelijk ver van de kabelbaan verwijderd en het was danook slim om zo dicht mogelijk bij die looproute te gaan parkeren. Het was behoorlijk steil maar dat was voor een sportman zoals ik geen probleem. Na anderhalf uur waren we boven en erg trots op ons zelf. De uitzichten waren adembenemend (ook zonder uitzicht lukte dat) Als tractatie zijn we met de kabelbaan naar beneden gegaan... dat was een rit van zo'n vier minuten!
Na de lunch zijn we naar Sand Bay gereden om onze vrienden Nigel en Tuomo op het strand te ontmoeten. Rest van de middag lekker in de zon gelegen en af en toe wat gezwommen. We moeten toch zorgen dat we een kleurtje krijgen nietwaar?
Na het strand uiteten geweest. Het restaurant "The Nose" heeft een prachtige wijncollectie maar helaas was de steak een droge lap. Jammer want we hadden juist besloten om de laatste dagen wat meer steak te gaan eten omdat het redelijk goedkoop is en lekker...
Vandaag eigenlijk niet zoveel uitgespookt. De rugzakken gepakt en toen in de stad wat winkels en met name boekwinkels bezocht. Nog even een kappertje gepakt en nu nog even een hapje eten voordat we vliegen.

We hopen dat jullie een beetje genoten hebben van onze blog. Met name Charles heeft er veel energie ingestopt. Beide hebben met plezier er aan zitten werken. Of we thuis nog een tijdje doorgaan met de blog, is nog de vraag. Maar wie weet doen we nog een 'nabeschouwing' of een top tien van de hoogte punten, beste hotels, beste eten etc... Dus blijf ons volgen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Locations of visitors to this page