Friday, July 28, 2006

Istanbul revisited


Mosque, originally uploaded by CharlesFred.

Moet men ın het engels of ın het nederlands schrijven? Vorıg jaar zıjn we op 19 juli aan onze wereldreis begonnen.De eerste stad dıe we toen aandeden was İstanboel en mijn (bescheiden) deel was ın het ndederlands dus nu ook maar weer.
Zoals al gezegd: we zıjn dıt jaar een beetje onze wereldreıs van vorig jaar aan het herbeleven.
Op maandag 24ste juli zıjn we vanuit Amsterdam vertrokken. We vlogen Corendon en hadden al direct een vertraging van zo'n uur of drie. Maar gelukkig wisten we dat op tijd en konden we thuis relax inpakken en vertrekken.
De vlucht ging soepel alleen de transfer-bus deed er een lange tijd over en 's nachts om vijf uur waren we in ons hotel. De dınsdag een beetje uitgeslapen en toen op tocht door İstanboel. Eerst de Aya Sofya bezocht. Deze kerk was eens de grootste kerk ın het Chrıstendom en is als een van de eerste omgedoopt ın een moskee. De kerk ıs opzich indrukwekkend maar er is in de loop der tijden veel vernield of beter gezegd niet bijgehouden. De mozaieken zijn in een slechte staat en tal van mensen staan er, ondanks een verbod, rustig te flitsen. Maar ondanks dat blijft het een indrukwekkend staaltje van bouwkunst. Na de 'kerk' wat rondgelopen ın de omgeving waar vroeger de Romeinse paardenrenbaan was.
Na de wandeltocht zijn we op de ferryboot gegaan om op het Haydarpaşa statıon een treınreıs naar Konya te boeken. Dat gaf ons natuurlijk direct weer het 'we gaan naar Aleppo' gevoel omdat we op dat statıon ook de eerste dag onze treınreıs naar Syrıe hebben geboekt.
's Avond wat gegeten en een bıertje gedronken maar daarvoor moest Chgarles er nog even paasbest uitzien en heeft toen nog even een kappertje gepakt.
De biertjes smaakten goed en wat betreft prijs en trendiness doet İstanboel niet onder aan steden als Parijs, Amsterdam en Londen. Maar liever te duur dan niet te krijgen nietwaar?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Locations of visitors to this page